BOEK NU

Questomatica de beste escape room en teambuilding in Amsterdam

Bestel het leukste cadeau
Arcade Invasion

Arcade Invasion

Arcade themed escape room

Ooit in een escape room geweest zonder cijfer sloten?
Questomatica ervaringen in Amsterdam zijn geweldige spel activiteiten voor zowel beginners als gevorderde groepen. Een real-life avontuur met unieke puzzels en raadsels.
Twee levensechte, meeslepende ervaringen met zowel sterke verhaallijnen als licht en geluidstechnieken die het gevoel creëren dat je middenin een computerspel of film zit.

Reviews

“Briljant!!”

3 personen team

based on 788 reviews

Wauw, wat een gave ervaring wederom. Beide escape rooms zijn briljant in elkaar gezet. Alles klopt en je kunt niet anders dan genieten!! DOEN!!

Briljant!!

"Game on! Loved it!"

April 2023

based on 1127 reviews

1 van de leukste escape rooms! Goede service en uitleg, mooi ingerichte escape room en je wordt goed uitgedaagd. Leuk voor beginners maar ook gevorderden. Ze hebben het zo gemaakt dat het lijkt alsof je er echt in zit. Supermooi! Echt een aanrader. :)

Oh en: praktisch gezien enorm fijne ligging, zo dichtbij centraal station.

"Intens, moeilijk, spannend, maar vooral fantastisch!"

4 personen groep

based on 788 reviews

Voor de meeste van ons was het de eerste ervaring met een escape room, maar we zijn meteen verkocht! Wat een intense ervaring. Alles is goed geregeld en zit goed in elkaar. Je krijgt een leuk verhaal verteld over de kamer, en wanneer je in de kamer bent is het aan jou om er weer uit te komen. Je moet echt goed samenwerken om eruit te komen. Veel verassingen en onverwachte wendingen.

Zeker niet makkelijk, maar wij zijn er wel op tijd uitgekomen, dus hij is zeker te doen!

“Een hele toffe escape room met zeer net verwerkte leuke techniek.”

Een van de allerbeste escape rooms in Nederland

based on 788 reviews

Op het moment van schrijven is dit zeker een van de allerbeste escape rooms in Nederland. Ze maken veel gebruik van verschillende technieken en technologieën. Ik vind het altijd belangrijk dat puzzels op een verschillende manier werken en er weinig hang of code sloten aanwezig zijn, dit heeft Questomatica zeer goed gedaan. Questomatica is zeker een aanrader.

Zowel de Wake up room als Arcade Invasion.

Leuke en originele puzzelkamer!

EscapEline (199 kamers gespeeld)

Gebaseerd op 75 reviews

De opdracht was helder: we moesten Matilda weer wakker schudden uit haar droom. We moesten even 'in de kamer' komen, want deze kamer is qua puzzels heel anders dan arcade invasion. Ik vond ook hier weer de puzzels heel leuk gevonden en origineel. Voor 4 personen is er genoeg te doen en je staat niet stil.

Als 2e speelden we deze kamer tijdens ons dagje Amsterdam. Na een leuke ervaring te hebben gehad met arcade invasion, was het tijd om Matilda wakker te gaan maken. Zoals ik in mijn andere review al schreef, werden we vriendelijk ontvangen door de host. Ze deed onwijs haar best om ons in goed Nederlands te begeleiden en dat was heel fijn :-). Na een korte pauze konden we starten. Onze host begeleidde op dat moment 2 groepjes. We hebben daar geen hinder van ondervonden, terwijl dat vaak wel zo is. Gelukkig was dat voor ons nu niet zo!

We hadden met de host weer afgesproken dat ze ons eerst een vraagteken zou sturen, voordat ze ons een hint zou geven. Ook hier werkte dat voor ons weer prettig en hebben we eerst de ruimte gekregen om zelf na te denken, voordat we een hint kregen. We doorliepen deze kamer goed en liepen bijna niet vast. Uiteindelijk is het ons gelukt om Matilda wakker te schudden... En onzelf ook... :-)

Ik denk dat ik deze kamer net wat leuker vond dan arcade invasion, maar dat is natuurlijk persoonlijk! De puzzels in deze kamer vond ik net wat leuker. Ook omdat je hier wat meer bezig bent met zoeken. Wil je 1 van de kamers spelen? Dan zou ik ze gelijk allebei doen, als je er toch bent.. :-)

“Gave escape room!”

Corporate event

based on 788 reviews

Samen met onze kantoor deze escape room gedaan.
Het verhaal zat goed in elkaar met alle puzzels die erbij kwamen kijken.
Alle materialen en de look van de kamer zag er mooi en afgewerkt uit.
Dit is zeker een aanrader!

Ik ben nu zeker nieuwsgierig geworden naar de ander escape room.

"Wake Up!"

4 personen

based on 788 reviews

Ontzettend goede escape room. Goed uitgewerkt verhaal en leuke puzzels. Wij waren met 4 personen in Wake Up, 3 volwassenen en 1 kind van 15. Iedereen vond het prachtig en iedereen had zijn eigen deel in het oplossen van de puzzels. De hele room is mechanisch en computer gestuurd.

Het voelt allemaal natuurlijk aan en de sfeer is fantastisch!

The best escape room

October 2023

based on 340 reviews

Arcade was awesome, will come back to do the 2nd room they have.
Design is great, retro games nostalgic in this room!!

.

WAT SPELERS LEUK VINDEN AAN ONZE GAMES

Jullie team
staat centraal

Licht -en
geluidseffecten

Sensoren en de nieuwste technologie

Perfect voor samenwerken en het creëren van een beter teamgevoel.

Sloten en sleutels zijn
iets uit het verleden.

Gastvrije ervaren hosts

About project

Er was eens een klein team van eigenzinnige kunstenaars-wetenschappers-gamers wat samen kwam om een real life escape room ervaring in Amterdam te creëren.  Zij mixten technologie met spel om zo diepgang te krijgen in de echtheid van de speelobjecten en de uitdaging van de taken. De spelers moesten niet enkel ontsnappen uit een gesloten kamer, maar zichzelf daar tevens in verliezen. Deze mix werd Questomatica genoemd, waar ‘Quest’ staat voor avontuur, en ‘Automatic’, omdat dit avontuur is gevuld met een groot aantal sensoren om het te laten lijken alsof je middenin een video game of film zit.

   Met over de 10 jaar aan ervaring in teambuilding, heeft het team van Questomatica 2 compleet verschillende en geautomatiseerde escape ervaringen in Amsterdam geopend om dit type activiteit naar een nieuw level te brengen.
  Wake Up! duurde ongeveer 6 maanden hard werken om zo een magisch en levensecht verhaal te worden dat plaatsvond in menig hart van de spelers die daar rond dwaalden.

Ieder moment worden spelers totaal verrast door onze kamers en worden ze uitgedaagd in hun eigen creativiteit en fantasie. Deze speurtochten zijn meer dan sloten en puzzels – dit zijn meeslepende avonturen die de realiteit ver achterlaten en ervoor zorgen dat het gehele team samenwerkt om de overwinning tegemoet te treden.. of niet!   

  Dus leg je telefoon en spelcomputer neer, doe iets onverwachts, en breng je team mee naar een onvergetelijk avontuur.

Arcade Invasion

jaar oud met ouders

jaar oud zonder ouders

Geen speciale vaardigheden nodig.

Taal is geen probleem.

Het heeft de makers meer dan 15 maanden bouwen gekost om deze verbazingwekkende creatie tot leven te brengen. Loop rond in 8bit landschappen, ontdek wat er in een bakstenen question box zit en versla de invaders face-to-face met de hulp van een gepixelde lasergeweer.

6 max

Één kind onder de 12 jaar mag gratis meedoen (6 max inclusief kind)

Reserveer hier

Wake Up!

jaar oud met ouders

jaar oud zonder ouders

Geen speciale vaardigheden nodig.

Taal is geen probleem.

Wanneer ze wakker is, is Matilda een klein, schattig meisje. Maar wie weet wat er in dat slimme hoofdje omgaat als ze in slaap valt! Nu zit je gevangen in één van haar dromen. Elk object in de kamer zal zich op een onverwachte manier gedragen, en proberen jullie te misleiden.
Om de echte wereld weer te zien, moet je de knoop van haar mysterieuze fantasieën ontrafelen, en uiteindelijk een manier zien te vinden om haar weer wakker te maken!

5 max

Één kind onder de 12 jaar mag gratis meedoen (5 max inclusief kind)

Reserveer hier
Game rules
Je staat er alleen met je team voor, geen Google om je te helpen

We vragen iedereen om tassen, telefoons, tablets, laptops, lockpicks, schroevendraaiers, naalden, scharen, tangen, zagen en ander gereedschap buiten te laten. Alles wat je nodig hebt is je brein, je handen, en een sterke teamspirit.

Gebruik geen geweld

Er zijn geen taken die fysieke of brute kracht vereisen. Als iets niet opengaat, dan hoort dat zo. Gebruik geen geweld om iets open te breken.

Alcohol/drugs zijn niet toegestaan

De spelleiders hebben het recht om mensen onder invloed van alcohol of andere drugs te weigeren. Terugbetaling is in deze situatie niet mogelijk.

Een gloeilamp is een gloeilamp.

Dit is geen computerspel. Alles is echt, dus lampen werken op elektriciteit en bovendien kun je jezelf snijden als het glas breekt.

Je bent niet alleen

Camera’s en microfoons zijn in elke kamer aanwezig. Als er iets misgaat, komen de spelleiders je meteen helpen. Druk op de “Help me” button als je hulp nodig hebt.

Geen spoilers

Begin niet meteen na het spel hardop de details van het spel te bespreken - je kunt het spel bederven voor mensen die aan het wachten zijn en het spel nog niet gespeeld hebben!

F.A.Q.

Als u voor het eerst een escape room speelt, is het aan te raden om te beginnen met WakeUp!. Het is onze eerst geopende escape room en mensen die voor het eerst spelen vinden het minder overweldigend. Tegenstrijdig genoeg is het ook een spel voor ervaren spelers, dankzij de unieke puzzels. Arcade Invasion is ons nieuwste spel en is ontworpen voor de iets meer gevorderde teams. We willen u hierbij absoluut niet ontmoedigen om deze uitdaging alsnog aan te gaan want bij beide spellen is absoluut bewezen dat ze plezierig en uitdagend zijn voor nieuwe en ervaren spelers.

De aanbevolen grootte voor een intense ervaring is 2-4 personen voor WakeUp! en 3-5 personen voor Arcade Invasion.
Voor sommige groepen is het belangrijker om samen te blijven en meer energie in het teamwork te stoppen, dus er kunnen eventueel tot 6 spelers in WakeUp! en een totaal van 6 spelers in Arcade Invasion.
In onze ervaring genieten teams van 6 spelers van de sfeer en hebben veel plezier in het oplossen van de puzzels in groepsverband. We willen er zeker van zijn dat u de beste ervaring heeft tijdens het spelen, dus als u met meer mensen wil spelen dan hierboven vermeld, neemt u dan contact met ons op zodat we de perfecte indeling voor u kunnen maken.

JA! Dit is een toffe familie activiteit. Onze spellen zijn ontworpen als activiteit voor groepen volwassenen, maar kinderen vanaf 8 jaar kunnen meespelen in het avontuur. Het is eigenlijk ontzettend leuk om te zien hoe goed kinderen werken met veel van de raadsels omdat ze vaak veel beter zijn in creatief denken en een geweldige fantasie hebben. Breng de kinderen mee en geniet van leuke quality time met uw familie.
Zonder volwassenen, is de aanbevolen leeftijd vanaf 16 jaar en ouder.

Jullie kunnen 2 tijdsloten die dichtbij elkaar zijn reserveren en in de tijd ertussen aankomen (bijvoorbeeld 17:45 aankomen als jullie Arcade Invasion voor 17:30 en WakeUp! voor 18:00 hebben gereserveerd). We zullen dan beide teams tegelijkertijd starten.

U kunt tot 72 uur voorafgaand aan uw boeking deze kosteloos verplaatsen via hello@questomatica.nl of te bellen naar +316 2 8383 155.
Bij annulering krijgt u gedeeltelijke restitutie. Verplaatsen of annuleren is niet mogelijk korter dan 72 uur voorafgaand aan de boeking.

We hebben twee zeer verschillende spellen: “Wake Up!” en “Arcade Invasion”.
‘Arcade Invasion’ is nooit omschreven als eng.
Het ‘Wake Up!’ spel is de droom van een klein meisje en we weten allemaal hoe onvoorspelbaar die kunnen zijn. Er is niemand anders dan jullie team in het spel; en wij houden altijd een oogje in het zeil om zeker te weten dat iedereen lol heeft en alles soepel verloopt.
We hebben onze spellen niet gebouwd om mensen bang te maken maar zelf waarderen we de sfeer binnen enorm.

Omdat onze locatie middenin de internationale stad Amsterdam zit en onze gasten uit alle hoeken van de wereld komen, heeft u voor de spellen zelf geen specifieke taalvaardigheid nodig. Taal is geen enkel probleem in de spellen omdat er voor geen van de taken of puzzels een bepaalde taal nodig is. De hints kunnen we in meerdere talen aanbieden; Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Catalan, Russisch, Duits, Italiaans of Zweeds. Laat ons bij aankomst weten waar uw voorkeur naar uitgaat.

De gehele bezoek duurt maximaal 90 minuten, afhankelijk van jullie samenwerking. Het spel zelf duurt tot 60 minuten.

Meestal vragen we mensen, die niet op tijd ontsnappen, om in de kamers te wachten en stil te blijven zodat ze het volgende team niet laten schrikken.. ;)
Wie niet waagt, wie niet wint.

Nee. Er zijn geen kleine ruimtes en geen ‘Saw’ geïnspireerde elementen waarbij het plafond langzaam naar beneden komt. Als u zich zorgen maakt moet u weten dat wij altijd een oogje in het zeil houden tijdens het spel en de ingangsdeur is niet op slot.

Normaliter zouden we ‘ja’ zeggen maar het is uiteraard op eigen risico. Het vereist geen enorme fysieke uitdagingen en zolang u een behulpzaam team heeft, denken wij dat het makkelijk moet lukken. Er hebben meerdere zwangere vrouwen bij ons gespeeld en we hebben hier nog geen baby’s ter wereld gebracht! :)

Gelieve vlak voor de aangegeven speeltijd arriveren omdat we helaas niet over een grote wachtruimte beschikken. We willen u vriendelijk vragen om niet eerder dan 10 minuten voor het spel begint te arriveren.
Als u dreigt laat te komen, bel ons dan even.
Let op dat als jullie te laat zijn (meer dan 15 minuten), dan kan het zijn dat jullie jullie tijdslot niet meer volledig uit kunnen spelen of jullie zouden het spel opnieuw moeten reserveren. Er is geen restitutie in dit geval.

Nee. Wij denken dat het spelen met teveel mensen minder plezierig is. We hebben ons spel grondig getest en voor elk spel het maximale aantal spelers vastgesteld.
We willen dat iedereen volop van de ervaring geniet en daarom kunnen wij niet meer dan 6 mensen per team toelaten.

Nee. Hierbij gaat het niet om de grootte maar om plezier en kwaliteit. We hebben van mensen die in grotere teams speelden gehoord dat sommige spelers aan de kant gingen staan, minder plezier hadden of niet actief meespeelden. We willen er zeker van zijn dat iedereen een unieke en onvergetelijke ervaring krijgt en het vergroten van het aantal spelers helpt hier niet bij.

Nee. Alles wat jullie nodig hebben is een sterke teamspirit. Er zijn geen speciale vaardigheden nodig om onze spellen te spelen en u kunt al uw spullen bij aankomst veilig opbergen in onze kluisjes.
Alles wat u nodig heeft voor dit avontuur, zit al in het spel.

Nee nee nee, genoeg vragen voor nu. Wees gewoon zeker dat u optijd ben voor het spel en wij zullen dan AL uw vragen persoonlijk beantwoorden! U kunt ons ook altijd bereiken via de telefoon of ons contactformulier gebruiken als u nog iets wilt weten.
We kijken uit naar uw bezoek!

Teambuilding voor bedrijven

Escape rooms zijn geweldig voor zakelijke evenementen waarbij u opzoek bent naar activiteiten waarbij samenwerken en teambuilding worden gestimuleerd. Dit is een ultieme uitdaging voor probleemoplossende vaardigheden en het testen van het vermogen van het werken naar een gezamenlijk doel door middel van communicatie. Met genoeg jaren in de in evenementenmanagement, zijn we altijd in voor een uitdaging om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We staan er om bekend een stapje verder te gaan en van uw bedrijfsuitje iets onvergetelijks te maken. Neem contact met ons op zodat we u kunnen helpen met het opzetten van het beste evenement voor u en uw collega’s.

Kies hier uw bedrijfsuitje
Contact
Phone:

+31 62 8383 155

Whatsapp:

+31628383155
Available Mo-Thu 10:00 - 22:00, Fri-Sun 9:30-23:00

Address:

Foeliestraat 16, Amsterdam, 1011TM

VAT Number:

NL854187674B01

KvK Number:

61060852

    Contact Formulier

    Questomatica ligt 10-15 minuten lopen van Amsterdam CS, naast Science Center NEMO. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Als je met de auto bent: Questomatica ligt vlak naast de IJtunnel, er zijn vaak parkeerplaatsen vlak voor de deur, maar niet altijd. Dit is het centrum van Amsterdam, parkeren kan lastig zijn.

    Begin your adventure